کاظم لائی؛ حسین حاجی آقا علیزاده؛ محمد حسین کیانمهر
دوره 25، شماره 3 ، مهر 1402، ، صفحه 343-356
چکیده
در مطالعه حاضر قابلیت پلت شدن بقایای پوسته سبز پسته و اثر آن بر مواد ضدمغذی و برخی خواص فیزیکی و مکانیکی پلت پوسته پسته با استفاده از دستگاه پلتزن صنعتی و دستگاه پلتزن طراحی شده با استفاده از بقایای پوسته سبز پسته با رطوبت 15 درصد، اندازه ذرات یک میلیمتر و از دمای 65 درجه سلسیوس در دستگاه طراحی شده بررسی شد. بهمنظور بهبود در چسبندگی ...
بیشتر
در مطالعه حاضر قابلیت پلت شدن بقایای پوسته سبز پسته و اثر آن بر مواد ضدمغذی و برخی خواص فیزیکی و مکانیکی پلت پوسته پسته با استفاده از دستگاه پلتزن صنعتی و دستگاه پلتزن طراحی شده با استفاده از بقایای پوسته سبز پسته با رطوبت 15 درصد، اندازه ذرات یک میلیمتر و از دمای 65 درجه سلسیوس در دستگاه طراحی شده بررسی شد. بهمنظور بهبود در چسبندگی و کاهش مواد ضدمغذی بقایای پسته، از بنتونیت، گندم، اوره و ملاس به ترتیب سه، شش، چهار و پنج کیلوگرم به ازای 100 کیلوگرم بقایای پسته استفاده شد. میزان چگالی، نیروی شکست ماکزیمم، انرژی شکست، ترکیبات فنولی، تانن، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) و فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF) پلتهای تولیدی اندازهگیری شد. همچنین برای اندازهگیری خواص مکانیکی پلتهای تولیدی از دستگاه آزمون مواد بیولوژیکی استفاده گردید. فراسنجههای اندازهگیری شده در پلتهای تولیدی با استفاده از آزمون T-Student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که چگالی پلتهای تولیدی در دستگاه پلتزن صنعتی بیشتر از دستگاه طراحی شده بود (05/0≥P). انرژی شکست پلتهای تولیدی در دستگاه پلتزن طراحی شده بیشتر از دستگاه صنعتی بود (05/0≥P). میزان ترکیبات فنولی، تانن، ADF و NDF برای دستگاه پلتزن طراحی شده به ترتیب 19، 26، 12 و 10 درصد کمتر از دستگاه پلتزن صنعتی بود (05/0≥P). به طور کلی میتوان نتیجه گرفت استفاده از دستگاه پلتزن طراحی شده موجب بهبود کیفیت و کاهش مواد ضد تغذیهای در پلتهای پوسته سبز پسته تولیدی میشود.